(gambar hiasan)
- 2 cwn nasi putih
- 1/2 cwn udang basah(buang kulit)
- 1/2 cwn isi ayam dihiris nipis
- 2 biji telur (dipukul)
- 5 biji cili merah (ditumbuk halus)
- 5 biji bwg merah (dihiris halus)
- 1 sudu makan minyak masak
- 1/2 sudu teh garam
- 1 sudu teh gula pasir
Bahan B(Dihiris)
- Sedikit lobak merah
- 1/2 labu bwg besar
- 3 biji cili api
- 1/2 sudu teh bunga kantan
- 2 sudu makan kubis
- 1/2 sudu teh serai
CARA MEMBUAT
- Satukan bahan B, perap selama 10 minit
- Panaskan minyak & tumiskan cili merah, bawang merah, udang dan isi ayam.
- Biarkan 2 minit, masukkan telur dan kacau.
- Masukkan nasi serta garam dan gula. Gaul rata dan taburkan bahan B.
- Apabila sudah masak, angkat dan hidangkan.
* Taburkan daun bwg & bawang goreng untuk hiasan.
.
No comments:
Post a Comment