(gambar hiasan)
- 1 cwn nasi putih
- 1/2 btg bunga kantan (dihiris)
- Sedikit lobak merah (disagat halus)
- Sedikit kacang panjang(dihiris)
- 3 biji cili api(diketuk)
- 1 biji telur
Bahan B
- 1/2 ekor sotong (120g)
- 2 ekor udang
- Sedikit isi ayam
- 1 sudu pes tomyam
- 1 ulas bwg putih (dihiris)
- 1/2 batang serai (dihiris)
- 1 sudu teh cili kisar
- 2 titis minyak bijan
- 3/4 sudu garam
- 1 sudu minyak masak
CARA MEMBUAT
- Panaskan minyak dengan api sederhana dan tumis bawang putih hingga naik bau
- Masukkan semua bahan B dan kacau hingga lauk masak.
- Masukkan telur dan kacau hingga setengah masak.
- Masukkan semua bahan A dan kacau dengan api sederhana hingga nasi kering.
- Sedia dihidangkan.
* Gunakan nasi yang sejuk lebih cantik hasilnya.
.
.
No comments:
Post a Comment