Wednesday, January 15, 2014

Resepi Char Kuey teow


  • 200 g kuey teow ( @ ambil secekak untuk seorang makan )
  • 1 sudu makan cili kisar
  • kerang 
  • taugeh dan kucai
  • 1 biji telur

  • 4 sudu besar paste char kuey teow

  • Cara memasaknya;
    -------------------------
    1.Masukkan 2 sudu minyak masak ke dalam kuali
    2.Masukkan 2 ekor udang
    3.Setelah udang agak masak, masukkan cili kisar (secukup rasa)
    4.Masukkan koey teow (120gm), tauge, kuchai dan kerang
    5.Kemudian gaul sebati bahan2 tersebut
    6.Masukkan Kicap CKT (60ml)
    7.Kemudian masukkan 1 biji telur ayam.
    8.Setelah telur separuh masak, gaul sekejap, tutup api. Angkat sebelum kicap kering.
    9.SEDIA UNTUK HIDANGAN-(SEORANG)



    No comments:

    Post a Comment