BAHAN-BAHAN100g tepug gandum200ml susu/santan + pewarna kuning1 biji telurgaramINTI:50g udang hidup/daging cincang1 ulas bawang merah½ ulas bawang putih1 camt rempah kari daging-jadikan pessehiris halia1 camb minyakHIASAN:
½ cili masak-dadu halus1 helai daun bawang-mayang halusCARA1. Sediakan adunan tepung dengan mengadun telur,santan/susu cair,pewarna kuning dan garam.
2. Rehatkan sebentar.
3. Panaskan minyak,tumis bawang merah+bawang putih serta masukkan rempah kari,kacau hingga garing.
4. Masukkan daging,garam,gula,sesuaikan rasa.Masak hingga kering dan angkat.
5. Panaskan acuan atas dapur,lenserkan lemak,masukkan adunan tepung tadi dalam acuan.
6. Masukkan inti dan hiasan di atasnya.
7. Angkat apabila masak.
.
No comments:
Post a Comment